Archiwum 05 lipca 2004


lip 05 2004 orzech do zgryzienia
Komentarze: 4

Ta notka będzie pouczająca :

Orzechy mają same zalety. Choć są tłuste, a co za tym idzie kaloryczne, powinniśmy je jadać codziennie. Dla zdrowia i urody. 30 gramów mieszanki orzechowej możemy schrupać bez obawy, że przybędzie nam centymetrów w biodrach. To pyszna kąska i solidna porcja potrzebnych organizmowi składników.

Witaminy z grypy B poprawiają sprawność umysłu, ułatwiają koncentrację, pozwalają utrzymać prawidłową równowagę psychiczną. Na wzrok i skórę ogromny wpływ ma witamina A; E natomiast hamuje procesy starzenia się i dodaje energii.

W orzeszkach ziemnych dużo jest kawsu foliowego, ktory zapobiega niedokrwistości, a w orzechach włoskich- nienasyconych kwasów tłuszczowych chroniących przed chorobą wieńcową i nowotworami.

Orzechy szybko jełczeją, dlatego należy kupować je albo w skorupkach, albo zapakowane próżniowo w nieprzeźroczystą folię.

agulina2 : :